BMW 8 Gran Coupe

Произхождащо от една визия, създадено от амбиция - BMW Concept M8 Gran Coupé е въплъщение на една безпрецедентна симбиоза между изтънченост и атлетичност. То символизира една нова, индивидуална форма на авангардизма, като при това обединява два противолопожни свята: модерния лукс и класическите моторни спортове. За пръв път неизчерпаемият потенциал на един М автомобил среща страстната екстравагантност на луксозния клас на BMW. И точно това усещане за напрежение превръща BMW Concept M8 Gran Coupé в това, което е: едно ново измерение на привлекателността.

Характерното съчетание между High-Class и High-Performance: с дългия си преден капак, плавната линия на покрива и късата задна част Гран Купе с 4 врати оформя един изключително стилен и същевременно екстремно спортен силует на купе. Поразителното присъствие допълнително се подсилва от ексклузивното преливащо лаково покритие Salève Vert. В зависимост от ъгъла на попадане на светлината цветът се променя от зелен до сиво-син. Разглеждани поотделно, отделните нюанси създават усещане за лукс и елегантност, докато играта на цветовете при директно осветяване напомня на полярните сияния – и придава на автомобила несравнима аура.

По-впечатляващи с всяко противоречие, по-уникални с всеки детайл: иконичните М дизайнерски елементи на BMW Concept M8 Gran Coupé демонстрират ексклузивността на автомобила в матово златист цвят. Впечатляващите елементи по целия спортен силует на купе като М рамката на бъбрековидната радиаторна решетка, М хрилете, М спирачните апарати и М двойните ауспухови накрайници свидетелстват за неговите амбиции. То лежи ниско над пътя на уникалните 21-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни двойни спици в двуцветно лаково покритие в златно и черно. Един изразителен контраст на ексклузивното лаково покритие – и доказателство, че противоположностите не само се привличат, но и се допълват перфектно.

Динамичната предната част на BMW Concept M8 Gran Coupé осигурява конкретен поглед към дизайнерския език на очакваното BMW Серия 8, чиято премиера е през 2018. В графиката категорично се разпознава лицето на Серия 8 – в Gran Coupé тази ДНК се свързва с вдъхновената от състезателния автомобил BMW M8 GTE светлинна технология, която продължава класическото лице с „четири очи“ на фаровете в една хексагонална интерпретация. По този начин BMW Concept M8 Gran Coupé съчетава амбициите на луксозния клас на BMW с класическия състезателен спортен дизайн, който продължава систематично през плавната линия на покрива до задните светлини.

Gran Coupe e третият и последен член на възроденото семейство BMW 8-Series след класическото купе и кабриолета. Всъщност, той представлява пълноценен седан с 4 врати и купеобраен силует, който в гамата на баварците заменя аналогичния автомобил, предлаган като 6-Series Gran Coupe.

В сравнение с двувратия вариант разстоянието между двете оси при Gran Coupe е увеличено с 201 мм и достига 3023 мм. Дължината е нараснала с 231 мм - до 5082 мм, широчината с 30 мм - до 1932 мм, а височината - с 61 мм и достига 1407 мм. С 28 мм е по-голямо разстоянието между задните колела.

Конструкцията на голямото купе е подобна на тази на стандартното, като част от елементите (сред тях са вратите, покрива и подрамникът на двигателя) са направени от алуминий, а други - от магниева сплав. Като цяло, Gran Coupe е със 70 кг. по-тежко, а срещу доплащане клиентът може да си поръча и таван със стъклен покрив.

Предната част на салона повтаря тази на купето, а задната, разбира се, е доста по-просторна. На втория ред седалки може да се поберат трима души, като за този по средата на е предвиден подглавник на седалката. Има обаче предпазен колан. Като опция за модела се предлага и 4-зонов климатик. Обемът на багажника при 8-Series Gran Coupe е увеличен с 20 литра и достига 440 литра.

Базовата версия BMW 840i Gran Coupe разчита на 3,0-литров бензинов турбомотор, развиващ 340 к.с. Тя е със задно предаване, но ще се предлага и във вариант със задвижване на четирите колела (xDrive), което е стандартно за останалите модификации. Това са BMW M850i с мотор V8 мотор с обем 4,4 литра и мощност 530 к.с., и BMW 840d, което разчита на 3,0-литров турбодизел с 320 к.с. Най-мощната модификация ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди (3,7 при аналогичното купе с две врати).

Всички варианти са оборудвани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като бензиновите BMW 840i със задно предаване и M850i имат електронно управляема блокировка на задния диференциал (за останалите версии тя е опция). Срещу доплащане се предлагат още стабилизатори за напречна устойчивост и завиващи задни колела. Адаптивните амортисьори влизат в базовото оборудване.


В "ЕМ ДЖИ ТИ" може да поръчате BMW от всички модели.

Нови или почти нови, без клиентска регистрация.

Производство за немския пазар.

Европейска гаранция.


 

===MGT Auto Performance===

VIP клиентела

Проверете репутацията ни.