Новият Rolls-Royce Ghost

Промяната настъпва бавно при Rolls-Royce, но се случва - дори когато изглежда, че не е така. Приликите между новия седан Ghost и неговия предшественик са веднага очевидни, но английският производител на луксозни обещания е променил почти всичко под повърхността. Само два компонента се пренасят директно между поколенията: значката Spirit of Ecstasy и чадърите, които са скрити в задните врати.

Най-голямата промяна е тази, която е фактически невидима. Старият Ghost седеше върху разработка на същата платформа като F01 2008 BMW 7-серия, заедно с която беше разработен. Новият Ghost е последвал както Phantom, така и Cullinan върху модулната платформа на Rolls-Royce Architecture of Luxury, за която се твърди, че е по-лека и по-силна и дава много по-голяма размерна свобода. Общата дължина на новия автомобил е нараснала с 3,5 инча до 218,3 инча, а ширината му се е увеличила с 1,2 инча до 77,9 инча, въпреки че 129,7-инчовото междуосие е идентично. Rolls-Royce твърди, че твърдостта на усукване се е увеличила и че по-ниският акустичен импеданс на алуминия е помогнал за подобряване на прецизността на кабината.

Важни подробности, разбира се, не са променени. Новият Ghost държи задните врати на тип "coach" отзад, които са запазена марка от седмото поколение Phantom, пуснато с тях през 2003 г. Те запазват функцията за електрическо затваряне от последния Ghost, сега обаче добавете и елелктрическо отваряне. Новата функционалност е описана по прекрасно бароков начин в официалното съобщение за пресата: „Клиентите първо отварят вратата с едно дръпване на вътрешната дръжка, след което позволяват на дръжката да се върне в положението си на покой, докато проверяват за потенциални опасности, а след това издърпват и задържат, а електромотора оказва пълно съдействие при отваряне. Веднъж щом вратата се отвори достатъчно за излизане на клиента, те просто спират да дърпат дръжката, която задейства спирачка на вратата. " Звучи сложно, нали?

Другата непроменена характеристика е присъствието на V-12; Rolls-Royce все още не е станал жертва на тенденцията за намаляване на работния обем на двигателя. 6.8-литровият агрегат с двойно турбо произвежда същите 563 конски сили и 627 lb-ft въртящ момент, които прави в Cullinan, като върховият момент на въртящия момент е на разположение само от 1600 об / мин. Мощността достига пътя чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия и - първа за Rolls седан - система за задвижване на всички колела. Въпреки че е по-лек от Cullinan или Phantom, Ghost все още е значителен автомобил с 2553-килограмово собствено тегло, според компанията. Казано ни е също, че може да изпрати купето от нула до 100 за 4,6 секунди и ще има максимална скорост, ограничена до 250 километра в час.

Тези цифри са впечатляващи за нещо толкова голямо, но Rolls-Royce с голямо желание говорят за усъвършенстването на "призрака", което би трябвало да се доближи до нивото на "фантома". За шумоизолация Ghost използва над 220 паунда акустично заглушаване, плюс двойно стъкло и филцова изолация в двусекционния под и преградата. Панелите също са проектирани с форми, а не с плоски резонансни повърхности, за да се намали предаването на шум. И докато повечето автомобилни производители биха се опитали да дадат на всеки 12-цилиндров двигател отличителен звук, инженерите на Rolls са работили усилено, за да сведат до минимум шумът на двигателя със система за всмукване на въздух, "включваща по-голямо пренасяне за намаляване на присъствието на двигателя в интериора". Той дори има портове за разпръскване на резонансни звукови вълни, които се натрупват в 510 литровия багажник, при нормална скорост.

Rolls-Royce вече пусна някои подробности за това, което нарича планарната система за окачване на Ghost. Няма технически чертежи, които да ни помогнат да се разбере по-добре, но сега знаем, че ще включва огромен амортисьор, който работи върху горните носачи на предното окачване, за да премахне нежеланите вибрации и шумове. Автомобилът ще разполага и с конвенционални амортисьори и въздушни пружини в четирите ъгъла, заедно с адаптивно окачване за следене на пътя, което може да подготви амортисьорите за приближаващи несъвършенства. Той разполага с GPS-подпомагана трансмисия, способна да избира предавки въз основа на знанията си за предстоящи кръстовища или завои. Също така ще получи завиване на задната ос, за да помогне за изостряне на реакциите и подобряване на маневреността.

Интериорът е еднакво изчистен от претруфености, с акцент върху показване на качеството на материала чрез некрасиран метал, дърво и кожа. Въздухът в кабината също се филтрира през това, което се описва като система за пречистване на микрооколната среда, за да се отстранят замърсителите, от които реалният свят е толкова засегнат. В друга запазена търговска марка Ghost все още използва въртящи се механични селектори за горещо / студено вместо новомодни цифрови температурни дисплеи. По-внимателният поглед към традиционно изглеждащите циферблати на таблото, че всъщност това са индивидуални TFT екрани.

В "ЕМ ДЖИ ТИ" може да поръчате Rolls-Royce от всички модели.

Нови или почти нови, без клиентска регистрация.

Производство за немския пазар.

Европейска гаранция.

===MGT Auto Performance===

VIP клиентела

Проверете репутацията ни.