Aston Martin DBS 770 Ultimate

От Aston се сбогуват с текущото поколение DBS – най-мощния сериен автомобил, който някога са създавали, включващ също и кабрио версия, DBS 770 Ultimate Volante.

 

Това е краят за текущото поколение на Aston Martin DBS – но флагманският сериен автомобил на фирмата няма да падне, без да изкрещи на всички за това. Като специално удоволствие за последните клиенти от линията, Aston създаде това издание DBS 770 Ultimate, което подобрява външния вид, като същевременно се превръща в най-мощния сериен Aston Martin досега. Докато Aston има по-луди творения – например хиперавтомобила Valkyrie, от Gaydоn никога досега не са поставяли нещо толкова екстремно в редовната линия на производство. Ще бъдат произведени само 499 екземпляра от Aston Martin DBS 770 Ultimate, разделени между 300 купета и 199 роудстъра Volante и всички те вече са продадени.

 

 

Под този дълъг преден капак има 5,2-литров V-12 двигател, произвеждащ 759 конски сили и 900 Nm въртящ момент, който се доставя на задните колела чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия, създадена от ZF, и стандартен механичен диференциал с ограничено приплъзване. Aston Martin твърди, че цялата тази мощност е достатъчна за 3,2 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч., въпреки че кабриолетът отнема допълнителни 0,2 секунди, за да достигне същата скорост. Максималната скорост е подходящите 340 км/ч.

 

 

От Aston Martin не просто са вдигнали налягането на турбините, за да размахват по-големи числа. Въпреки че използва същите въглеродно-керамични спирачки като стандартния DBS, цял набор от актуализации „под кожата“ също работят за това да повишат неговата прецизност на управление. По-здравата предна напречна греда и задната метална пластина покачват общата устойчивост на усукване с 3%, докато страничната упора на предния край е нараснала с 25 %. Новата твърдо монтирана кормилна рейка трябва да даде на водача малко допълнително усещане за поведението на автомобила, а адаптивните амортисьори допринасят по свой уникален начин, твърди английската марка.

 

 

Промените в предната част не са там само за да правят визията по-агресивна, в случая те водят до подобрения в „топлинното управление“. Новият „подковообразен“ вентилационен отвор в предния капак, например, помага за изтеглянето на повече въздух през радиаторите. В същото време предения сплитер, който също е нов и различен от този на „обикновения” DBS, включва допълнителни вентилационни отвори, а промяната в аеродинамиката се балансира от по-голям дифузьор отзад.

 

 

Автомобила разполага с много външни въглеродни влакна, но може би най-забележителният визуален аспект на DBS 770 Ultimate е дизайнът на летите джанти. Тези нови 21“ джанти са вдъхновени от тези, монтирани на уникалния Aston Martin Victor. Клиентите могат да избират измежду три стандартни покрития или да преминат изцяло към Q дивизията на марката и голяма част от автомобила да бъде изработен изцяло по поръчка.

 

 

Интериорът на DBS вече беше доста радикален, но Aston Martin вдигна летвата още по-нагоре за това последно издание. Стандартните спортни седалки включват полу-анилинова кожа и уникално ватирана Alcantara. Централният подлакътник има симпатична малка кожена каишка с лазерно гравирана значка, носеща логото на DBS 770 Ultimate. Обозначението на модела може да се намери и върху прага на вратата. Разбира се и в интериора, всеки собственик може да отиде отвъд това, което се вижда тук, благодарение на персонализираните Q услуги на Aston Martin.

 

 

 

В “ЕМ ДЖИ ТИ” може да поръчате Aston Martin от всички модели.

Нови или почти нови, без клиентска регистрация.

Производство за немския пазар.

Европейска гаранция.

 

Scroll to Top

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!