Koenigsegg Jesko

Добре дошли отново при Koenigsegg Jesko, представен за първи път през 2019 г. и сега в последната си фаза на валидиране. Което означава, че производството на шведската хиперкола с Twin-Turbo V8 е на път да започне. Koenigsegg възнамерява да изгради две версии: високоскоростен Jesko, наречен „Absolut“, и специалния, усъвършенстван за пистата, който виждате тук.

Jesko е кръстен на бащата на Кристиан, който му помогна да създаде компанията и оттогава го подкрепя през целия му път до върха, на който се намира днес. Като начин да му се отблагодари, Кристиан вон Кьонигсег кръсти на него хиперкола с максимална скорост 482+ км/ч, което със сигурност бие топла дреха и нов чифт чорапи.

Jesko – изцяло новата мегакола от Koenigsegg се задвижва от новопроектиран, V8 двигател с двоен турбокомпресор, който произвежда 1280 к.с. (1600 к.с. на E85 гориво при някои пазари). Агрегата е претърпял значителни промени в сравнение с този от Agera, който замества.

В основата на ново проектирания двигател е най -лекият колянов вал в света на V8. С тегло само 12,5 килограма, новият плосък, 180-градусов колянов вал на Koenigsegg позволява на Jesko да произвежда повече мощност, с по-голяма ефективност, като същевременно постига по-висока граница на оборотите от 8500 об/мин.

Light Speed Transmission 
 
Koenigsegg Jesko се отличава с изцяло нова 9-степенна трансмисия с много съединители-втората трансмисия, която е 100% проектирана и вградена в Koenigsegg, следвайки системата Direct Drive, проектирана за Regera. LST включва девет предавки напред и седем мокри, многодискови съединители в компактен, ултра лек пакет.

LST е в състояние да превключва нагоре и надолу между предавките със скорост почти до тази на светлината благодарение на едновременното отваряне и затваряне на съединители, което позволява напълно безпроблемно ускорение/забавяне.
 
Ключът към тази функционалност се намира както в уникалния дизайн на трансмисията, така и в интелигентната „UPOD“ технология на Koenigsegg – Ultimate Power On Demand. UPOD е ​​мозъкът, който незабавно избира и включва оптималната предавака за максимално ускорение.
 
Koenigsegg LST използвайки своя уникален дизайн с много съединители и UPOD технология, дава възможност за избор на оптималната предавка за максимална мощност със съвършено лека смяна, независимо дали тази предавка е на 1, 2 или дори 5 предавки “разстояние” от избраната в момента.
Koenigsegg разработи системата за окачване Triplex за Agera през 2010 г. Трети хоризонтален амортисьор, добавен отзад, позволи на колата да използва естествена физика за борба с клякането – тенденцията задната част на колата да се снижи при силно ускорение.

От Koenigsegg са оборудвали Jesko с втори Triplex блок в предното окачване, разширяващ тази възможност и в предната част на колата.
 
Също така е вградена адаптивна, активна система за задно управление, която увеличава отзивчивостта и повишава сетивата както при високи, така и при ниски скорости.

Чифт всмукатели се спускат от през три четвърти от тялото на Jesko, подавайки чист въздух в “дробовете” на този 5,0-литров V8. Koenigsegg казва, че това е отворило пространството на задното стъкло. „За първи път имаме разумен изглед отзад“, казва Кьонигсег.

Също така, предното стъкло е повдигнато (за по-добра видимост отпред), плюс целият монокок е удължен с 50 мм, за да се създаде най -просторният Koenigsegg, построен някога. „В тази кола можем да поберем наистина големи хора“, добави Кристиан.

Има дори жабка, централна секция за съхранение на три USB-C входове, дори чифт държачи за чаши. В хиперкола с мощност 1600 к.с., способна да надвишава 480 км/ч.

SmartWheel означава два малки сензорни екрана, вградени във волана на Jesko, което прави набор от функции достъпни само с едно докосване или плъзгане. Конфигурациите по подразбиране на екраните позволяват функции като аудио контрол, контрол на телефона, контрол на височината на движение и круиз контрол. Екраните обаче са конфигурируеми и други опции могат да се показват или да бъдат добавяни в системата. Екраните на SmartWheel имат хаптична обратна връзка, позволяваща лесна употреба, без да е необходима постоянна визуална връзка.

В “ЕМ ДЖИ ТИ” може да поръчате суперавтомобил от всички марки и модели.

Нови или почти нови, без клиентска регистрация.

Производство за немския пазар.

Европейска гаранция.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!