Bugatti Divo

По-екзотично изглеждаща и ексклузивна версия на хипер колата Bugatti Chiron. Името му отдава почит на френския състезател Алберт Диво, който печели два пъти престижното състезание за издръжливост Targa Florio през 20-те години зад волана на Bugatti. Вярно е, че френският автомобилен производител постави ограничение на производството. Ще бъдат създадени  само 40 броя от Bugatti Divo. В сравнение с Chiron, ключовите подобрения на Divo включват подобрено окачване, допълнително спестяване на тегло и всички видове аеродинамични спойлери. Въпреки че и двата модела Bugatti изглеждат удивително, не е трудно да ги различите.

Автомобилът направи своя официален дебют в Монтерей, Калифорния, през 2018 г.  Divo влезе в производство по-рано тази година. Очаквахме първите примери да достигнат до клиентите някъде през 2021 г., но пандемията COVID-19 може да забави нещата. Цената на колата ще бъде около 8 000 000 долара.

В средата на звяра със задвижване на всички колела е разположен 8,0-литров двигател W-16 с четири турбокомпресора, които помагат на Divo да развие скромните 1500 конски сили. Поддържан от седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Bugatti твърди, че Divo ще ускори до 100 километра в час само за 2,4 секунди и че може да виси през ъгъла с удивителните 1,6 грама сцепление. Divo тежи 35 кг. по-малко и засенчва Chiron на писта.

Трудно е да се надмине фантастичният екстериор на Divo. Симетричното оформление на кабината включва асиметрична цветова схема, където страната на водача е подчертана в Divo Racing Blue, а страната на пътника - в черно. Седалките предлагат огромна странична опора и воланът е частично обвит с изкуствен велур с два големи лоста за превключване от двете страни. В опит да спести тегло, Bugatti сведе до минимум шумоизолационните материали и отделенията за съхранение.

Вместо високотехнологични функции за подпомагане на водача и съвременна информационно-развлекателна система с LED екрани, Bugatti дава приоритет на спестяването на тегло и технологично усъвършенстваните аеро битове. Колата се предлага със звукова система от Accuton, но собствениците могат да изберат да я премахнат, за да подобрят незначително съотношението мощност / тегло на Divo.


В "ЕМ ДЖИ ТИ" може да поръчате Bugatti от всички модели.

Нови или почти нови, без клиентска регистрация.

Производство за немския пазар.

Европейска гаранция.
 


===MGT Auto Performance===

VIP клиентела

Проверете репутацията ни.