Audi Skysphere Concept

Audi представи първия член на ново семейство концептуални автомобили, грандиозен роудстър. Концепцията на Audi skysphere е името на двуврато купе, чиито линии водят директно към дизайна на Audi за утрешния ден. С него марката илюстрира визията си за прогресивния луксозен сегмент на бъдещето, в който интериорът се превръща в интерактивно пространство, а превозното средство в платформа за завладяващи преживявания. Това става възможно благодарение на автономното шофиране, революционния дизайн на интериора и безупречната дигитална екосистема.

Skysphere е изцяло електрически луксозен двуместен роудстър, който е проектиран около концепцията да даде на своите пътници две различни преживявания, благодарение на променливото си междуосие. Той има два различни режима на шофиране. Първият се нарича „Grand Touring“ и при тази настройка воланът и педалите се прибират и автомобилът се движи автономно, използвайки технологията от ниво 4 на автономно шофиране. Вторият режим - „Sport“ - воланът и педалите се връщат в обичайното си положение, а междуосието на Skysphere се свива с 250 мм, намалявайки общата дължина на автомобила от 5,19 метра на 4,94 метра. Височината на шофиране също намалява с 10 мм, докато екранът на инфотеймънт системата се разделя, като половината от дисплея е фокусиран повече върху водача.

Audi Skysphere Concept не е базирана на серийна платформа на Audi, но колата разполага с адаптивно въздушно окачване и система steer-by-wire, която контролира предните и задните колела; завиващият заден мост е част от настройката на шасито за подобряване на пъргавината. Тъй като кормилната система не е свързана директно с колелата, тя позволява бързи промени между по-спортни и по-фокусирани върху комфорта настройки, за да засили допълнително разликата в характера между двата режима на шофиране.

Захранването идва от батерия, която „се очаква да бъде повече от 80kWh“ и максимален пробег от около 500 км. Тя захранва един електродвигател, монтиран на задния мост, произвеждащ 623 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Audi твърди, че Skysphere Concept тежи около 1800 кг., което води до ускорение от 0 до 100 км/ч от 4,0 секунди. Марката все още не е разкрила никаква информация за технологиите за зареждане, но потвърди, че концептуалния автомобил е базиран на 800v електронна архитектура, технология споделена от концепцията на A6 e-tron на фирмата, която се основава на платформата PPE на VW Group. Батерията на този автомобил (A6 e-tron) поддържа максимално 270kW DC зареждане и може да презареди батерията си от 5 до 80 % само за 25 минути, така че бихме очаквали подобно бързо време за по-малката батерия на Skysphere.

Skyphere е 100 % дигитално създаден дизайн. Германският дизайнерски център на Audi си сътрудничи с новооткрития дизайнерски център в Малибу, Калифорния, чрез конферентни дигитални срещи и споделени софтуерни програми. Вдъхновението за визията идва от роудстъра Horch 853 от 1937 г., като новата концепция на Audi отдава почит на този модел, взаймствайки дългия капак и пристрастяващата скосена отзад кабина.

Поради електрическото си задвижване и намалените изисквания за охлаждане, отпред има голям цифров еднорамков дисплей, включващ светодиоди, които могат да показват визуални ефекти и да действат като комуникационно устройство. Той доминира в предницата на широкия два метра модела и показва приветствени последователности при отключване на автомобила, както и анимации при смяна на режима на шофиране и при промяна на междуосието. Към него се присъединява LED панел отзад, който функционира по подобен начин. Панелите също се променят в зависимост от режима на шофиране, с различен светлинен ефект.

Audi Skysphere е впечатляващ, докато влизате в него, камо ли след като седнете вътре. Това е така, защото вратите са окачени отзад, точно като тези, които бихте получили в Rolls-Royce Dawn.

След като влезете, ще бъдете прегърнати от чифт ниско разположени седалки, които може да изглеждат повече "като у дома си" в състезателна кола, отколкото в уютен GT автомобил. Въпреки това, от Audi казват, че са супер удобни благодарение на множеството настройки, с които разполагат и специална тапицерия от микрофибър.

Устойчиви материали се използват в целия интериор на концепта. Панелите на вратите например са изработени от евкалиптово дърво, със синтетична имитация на кожа, използвана също и в други елементи.

Skysphere e снабден и с набор от масивни екрани, с обща ширина 56 инча. Освен че контролират повечето от функциите на автомобила, те могат да се използват за конферентни разговори и за гледане на филми, защото все пак "разполагате" с автомобил с ниво 4 на автономно шофиране.

В "ЕМ ДЖИ ТИ" може да поръчате Audi от всички модели.

Нови или почти нови, без клиентска регистрация.

Производство за немския пазар.

Европейска гаранция.

===MGT Auto Performance===

VIP клиентела

Проверете репутацията ни.