Porsche Mission X

 

Зашеметяващото Porsche Mission X, представено за отбелязването на 75 годишнината на марката, е концептуален електрически хиперавтомобил, който представя модел евентуален наследник на 959, Carrera GT и 918 Spyder.

 

 

Двуместният автомобил със задно предаване е замислен като лек „суперспортен автомобил“ с високоефективно електрическо задвижване – което потенциално може да предложи около 1500 к.с. – и цел да стане най-бързият серийно произвеждан автомобил на Nürburgring Nordschleife. Това ефективно ще запълни празнината в горната част на гамата на Porsche, която е отворена, след като 918 Spyder излезе от производство през 2015 г.

 

 

Mission X има относително компактни размери с дължина около 4,5 м с междуосие от 2,73 м – което, го прави близък до Carrera GT и 918 Spyder, с които споделя философска линия. Всичко това отбелязано от самата марка. Той е малко по-висок от 1,2 м и седи на джанти с размер 20“ отпред и 21“ отзад, Ход чието предназначение е да оптимизира аеродинамиката.

 

 

Porsche потвърди, че батерията ще бъде монтирана зад седалките на автомобила – на практика там, където двигателят на традиционен хиперавтомобил със средноразположен двигател стои. „e-core“, така наричат концепцията, която отразява подхода, възприет от Porsche още с Mission R, и помага както за центриране на масата в колата за по-добро управление, така и за по-нисък под в сравнение с традиционното шаси с батерии.

 

 

Основна цел на марката заложена в хиперавтомобила е „значително подобрена“ производителност на зареждане за своята 900V архитектура, като пресладваните резултати са Mission X да се зарежда два пъти по-бързо от Taycan. Четиривратият автомобил може да се зарежда при пикова мощност от 225kW, което предполага, че Porsche се стреми към скорост от 450kW. Такова бързо зареждане би помогнало автомобилът да се предлага със сравнително по-малки батерии, като по този начин ще се намали теглото.

 

 

Вътре има волан, вдъхновен от моторните спортове. Мнозина го оприличават на Yoke волана, който инсталираха в Tesla Model S. На него има бутони за режими и лостчета за превключване. По отношение на последното въпросът е „защо?“.  Дали от Porsche работят по проект за електрически автомобил със скоростна кутия или ще изпълняват функцията, както при другите електро автомобили? Все още няма информация. Има и карбонови седалки, шестточков колан и преносим хронометър на таблото.

 

 

Знаменателна е датата на представянето. На същата дата преди 75 години 356 „No 1“ Roadster е получил своя лиценз за движение по пътищата. Първата кола, която някога е носила герба на Porsche. Mission X е първата кола, която носи наскоро обновената емблема. Той продължава линия, която започна с 959 през 1985 г. и продължи чрез Carrera GT (2003) и 918 Spyder преди десетилетие.

 

 

В “ЕМ ДЖИ ТИ” може да поръчате Porsche.

Нов или почти нов, без клиентска регистрация.

Производство за немския пазар.

Европейска гаранция.

Scroll to Top

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!