Rolls-Royce Phantom Syntopia

Купувачите на Rolls-Royce са похарчили средно около 500 000 евро за своите ултралуксозни автомобили през 2022 г. Въпреки че подробности за цените не са разкрити за единствения Phantom Syntopia, предположенията са, че ще струва доста над границата от половин милион. Защо? Тъй като базираната в Гудууд марка го нарича „най-технически сложният Bespoke Phantom, произвеждан някога“.

 

                     

 

Базирано на Phantom Extended, единственото по рода си творение е замислено в сътрудничество с холандския моден дизайнер Ирис ван Херпен. Разработва се не по-малко от четири години, което означава, че проектът е получил зелена светлина малко след официалния дебют на Phantom VIII. Оттогава разкошният салон премина през дискретен фейслифт и тази уникална конструкция получава актуализациите, въведени през 2022 г. със Серия II. Те включват осветената решетка Pantheon, оградена от ревизирани фарове с лазерно изрязани звездни светлини.

 

 

 

Phantom Syntopia се предлага боядисан в изключителен цвят Liquid Noir с лилави, сини, магента и златни акценти в зависимост от ъгъла, под който гледате автомобила. Нанасянето на пигмент върху безцветния лак за постигане на финия блясък е отнел месеци на разработка, с повече от 3000 часа, прекарани само за тестване и валидиране. Внушителният преден капак съдържа мотив Weaving Water, който Rolls-Royce обозначават като вдъхновение за създаването на техния шедьовър.

 

 

Интериорът използва части и дизайни, направени от Rolls-Royce Bespoke Collective в Гудууд и членовете на екипа на van Herpen в Амстердам. Предните седалки са покрити с кожа Magic Grey, а на задните седалки има плат от копринена смес. Weaving Water Starlight Headliner използва едно парче кожа, оформено в 3D дизайн, благодарение на тъкана найлонова тъкан, която изглежда като сребриста текстура от “течен метал”. Вътре има и 162 “нежни листенца от стъклена органза” и почти 1000 искрящи оптични “звезди”. Rolls казват, че самото инсталиране на тапицерията е отнело близо 700 колективни часа работа, включително времето, необходимо на дизайнерите, за да изберат този конкретен лист „безупречна кожа“ от повече от 1000 кожи.

 

 

Ръчно поставените фиброоптични звезди, започвайки от задното отделение към предното, светват последователно, за да имитират „усещане за движение“. Допълнителни 85 венчелистчета се намират в „галерията“, която Rolls-Royce използват нарицателно за арматурното табло на Phantom. Те също са щателно нанесени на ръка.

 

 

Phantom Syntopia е първият Rolls-Royce, който някога се е предлагал със собствен аромат Bespoke, създаден специално за този автомобил от експерт парфюмерист. Използвани са кедрово дърво, добито от родния регион на марката, комбинирано с ирис и нотки на кожа, преди да бъде смесено с роза от Патагония и мек лимон. Освобождаването на аромата идва от механизъм в подглавниците. Освен закупуването на наистина уникална кола, клиентът ще получи и подходяща дреха с мотива Weaving Water. Завършването, на която ще отнеме шест месеца.

 

 

В “ЕМ ДЖИ ТИ” може да поръчате Rolls-Royce от всички модели.

Нови или почти нови, без клиентска регистрация.

Производство за немския пазар.

Европейска гаранция.

 

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!